Izvor:Vaska Kapetanovska
Pred fil:
200 gr seker
200 ml voda
1 cokolado za gotvenje
100 gr kakao
2-3 lazici margarin
Ovie sostojki da zovrijat,se trga da se izladi
Pandispan:
10 belki
200 gr seker
10 lazici brasno
5-6 lazici meleni orevi
6 lazici od pred filot
10 belki se matat so 200 gr seker.Se dodavaat 10 lazici brasno,melenite orevi i 6te lazici od pred filot.se mesaat ubavo,no ne so mikser tuku racno.Se tura vo cetvrtast pleh od elektricen sporet oblozen so hartija za pecenje i se pece na 180 C 25-30 minuti.
Glaven fil:
10 zolcki
200 gr seker vo prav
1 kocka(250 gr) margarin
10 zolcki se matat so sekerot vo prav.Nastrana se mati margarinot i se mesa zaedno so izmatenite zolcki.Mu se dodava pred filot,ubavo se mesa
Pandispanot se sece na 3 lenti i filot se deli na 3 dela.Se redi lenta - fil i se dekorira po zelba
Comments
Post a Comment