Iako najcesto ja konzumirame vo zima,supata e zdrav obrok za sekoe godisno vreme.Pokraj zdravite i domasni sostojki koi se trudime da gi upotrebime,uste podobro bi bilo dokolku koristime i domasno napraveni rezanci ili fide.Podgotovkata e mnogu lesna i ednostavna,taka sto sekoja domakinka brzo moze da ja podgotvi omilenata supa ili corba.
brasno kolku da se napravi testo so
1 jajce
prstofat sol
Se zamesuva testo od brasnoto i jajceto,se suka tanka kora pa se prosusuva malku na krpa.Otkako ke se zasusi,se vitka vo rolna i se secka na rezanci po zelba.
brasno kolku da se napravi testo so
1 jajce
prstofat sol
Se zamesuva testo od brasnoto i jajceto,se suka tanka kora pa se prosusuva malku na krpa.Otkako ke se zasusi,se vitka vo rolna i se secka na rezanci po zelba.
Recept:Dobrila Tasevska
Comments
Post a Comment